sol
Sağ

Sular Ne Zaman Gelecek?

Gündem 10.07.2023 - 19:40, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3294+ kez okundu.
 

Sular Ne Zaman Gelecek?

Hafta sonu etkili olan kuvvetli yağışların sel ve heyelan afetlerine dönüştüğü Düzce, yine susuzlukla sınanıyor. Geçtiğimiz yıl gibi taşkınlar sonucu zarar gören Beyköy’deki ana regülatörde yine hasar meydana gelmiş ve kent susuz kalmıştı.
2022 yazında etkili olan şiddetli yağışlar sonucu zarar gören Beyköy’deki ana regülatördeki onarım faaliyetlerine bağlı olarak Düzce merkezde hanelere 1 hafta boyunca su verilememişti. Benzer sıkıntı son yağışlarla yine baş gösterdi.   Şehrin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede kuvvetli yağışlara bağlı olarak heyelan meydana gelirken, toprak kayması sonucu tesisin su alamadığı duyuruldu.   Kuvvetli yağışların ardından heyelan meydana gelen Uğur Suyu bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini açıklayan Düzce Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: "Ana regülatörün temizliği, açığa çıkan boruların gömleklenmesi ve geçtiğimiz yıl Beyköy’de oluşturduğumuz su alma yapısının (yedek regülatör) temizlik çalışmaları devam etmektedir. Bu gece saat 24.00 itibari ile arıtma tesisine su verilmesi planlanmaktadır."   Belediyeden yapılan açıklamada arıtma tesisine su verileceğinin ifade edilmesi, kentte suların musluklardan başlayacağı anlamı taşımıyor. Artıtma tesisine suların verilmesinin ardından ortalama 7 - 8 saatlik süre sonrasında şebekeye su verilebiliyor. Buna göre belediyenin belirttiği saatlerde arıtma tesisine su verildiği takdirde, kentte musluklardan suyun akacağı saatler 11 Temmuz 2023 tarihinde 07:00 - 08:00 saatleri olarak görünüyor.
Hafta sonu etkili olan kuvvetli yağışların sel ve heyelan afetlerine dönüştüğü Düzce, yine susuzlukla sınanıyor. Geçtiğimiz yıl gibi taşkınlar sonucu zarar gören Beyköy’deki ana regülatörde yine hasar meydana gelmiş ve kent susuz kalmıştı.

2022 yazında etkili olan şiddetli yağışlar sonucu zarar gören Beyköy’deki ana regülatördeki onarım faaliyetlerine bağlı olarak Düzce merkezde hanelere 1 hafta boyunca su verilememişti. Benzer sıkıntı son yağışlarla yine baş gösterdi.

 

Şehrin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede kuvvetli yağışlara bağlı olarak heyelan meydana gelirken, toprak kayması sonucu tesisin su alamadığı duyuruldu.

 

Kuvvetli yağışların ardından heyelan meydana gelen Uğur Suyu bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini açıklayan Düzce Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: "Ana regülatörün temizliği, açığa çıkan boruların gömleklenmesi ve geçtiğimiz yıl Beyköy’de oluşturduğumuz su alma yapısının (yedek regülatör) temizlik çalışmaları devam etmektedir. Bu gece saat 24.00 itibari ile arıtma tesisine su verilmesi planlanmaktadır."

 

Belediyeden yapılan açıklamada arıtma tesisine su verileceğinin ifade edilmesi, kentte suların musluklardan başlayacağı anlamı taşımıyor. Artıtma tesisine suların verilmesinin ardından ortalama 7 - 8 saatlik süre sonrasında şebekeye su verilebiliyor. Buna göre belediyenin belirttiği saatlerde arıtma tesisine su verildiği takdirde, kentte musluklardan suyun akacağı saatler 11 Temmuz 2023 tarihinde 07:00 - 08:00 saatleri olarak görünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.