sol
Sağ

Bir Okkalı Zam da Ekmeğe

Ekonomi 13.07.2023 - 13:26, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 18925+ kez okundu.
 

Bir Okkalı Zam da Ekmeğe

Düzce Fırıncılar Odası’nın aldığı zam kararı, yarın uygulamaya koyulacak. Düzce’de tekli ekmeğin fiyatı 7,5 TL’ye çıkartılacak. Halk Ekmek büfelerinde ise tekli ekmek 5,75 TL’den satılacak.
Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Düzce’de uygulanacak olan yüzde 50’lik zammın tüm ekmek çeşitlerini kapsayacağını söyledi.   Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)’nin fırıncılara yönelik un desteğini geri çekmesinin ve işçi, doğalgaz ile birlikte elektrik fiyatlarının yükselmesinin yapılan zamda etkili olduğunu belirten Kokrmaz, “Bu zammı yapmak zorunda kaldık. Bildiğiniz gibi TMO daha önce fırıncılara ucuz un desteği veriyordu. Bu desteğin kaldırılmasının ardından, un fiyatları büyük oranda artışa geçti. Biz fırıncılar maliyetlerimizi bile çıkartamaz hale geldik. Bunun yanında asgari ücret, elektrik ve doğalgaza getirilen zamlar da bizim belimizi büktü” dedi.   Ekmek fiyatlarının zamlanması ile birlikte tekli ekmek gramajı 200 gramdan 220 grama yükseltilecek.
Düzce Fırıncılar Odası’nın aldığı zam kararı, yarın uygulamaya koyulacak. Düzce’de tekli ekmeğin fiyatı 7,5 TL’ye çıkartılacak. Halk Ekmek büfelerinde ise tekli ekmek 5,75 TL’den satılacak.

Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, Düzce’de uygulanacak olan yüzde 50’lik zammın tüm ekmek çeşitlerini kapsayacağını söyledi.

 

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)’nin fırıncılara yönelik un desteğini geri çekmesinin ve işçi, doğalgaz ile birlikte elektrik fiyatlarının yükselmesinin yapılan zamda etkili olduğunu belirten Kokrmaz, “Bu zammı yapmak zorunda kaldık. Bildiğiniz gibi TMO daha önce fırıncılara ucuz un desteği veriyordu. Bu desteğin kaldırılmasının ardından, un fiyatları büyük oranda artışa geçti. Biz fırıncılar maliyetlerimizi bile çıkartamaz hale geldik. Bunun yanında asgari ücret, elektrik ve doğalgaza getirilen zamlar da bizim belimizi büktü” dedi.

 

Ekmek fiyatlarının zamlanması ile birlikte tekli ekmek gramajı 200 gramdan 220 grama yükseltilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.