sol
Sağ

Yığılca'da 2 Köy Karantinaya Alındı

Sağlık 26.07.2023 - 13:00, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3354+ kez okundu.
 

Yığılca'da 2 Köy Karantinaya Alındı

Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı iki köy, hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle karantinaya alındı. Yığılca’ya hayvan giriş-çıkışları yasaklanırken, Hoşafoğlu ve İğneler köylerinde muhtarlıklar aracılığıyla karantina duyurusu yapıldı.
Türkiye'de bilinen ve çok uzun yıllardan beri görülen bir hastalık olan şap Düzce’nin Yığılca ilçesinde görüldü. Yığılca’nın Hoşafoğlu ve İğneler köylerindeki bazı büyük ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Tarım Müdürlüğü ekipleri 'şap' aşılaması başlatılırken, iki köy karantinaya alındı. Yığılca’ya tedbir amacıyla hayvan giriş-çıkışları yasaklandı. Hayvanlardan insanlara bulaşma riski olan şap hastalığı konusunda muhtarlıklar aracılığıyla duyuru yapıldı. Yığılca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan karantina açıklamasında, “25 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Hoşafoğlu ve İğneler köylerinde yapmış olduğumuz klinik muayene sonucunda ilçemizde şap hastalığı tespit edilmiş olup, hastalık çıkışı yapılmıştır. Bugün itibarıyla Yığılca ilçesine büyükbaş ve küçükbaş giriş-çıkışı yasaklanmıştır. Karantinaya uymayan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacağı bilgisi verilmesi hususunda gereğini rica ederim!”
Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı iki köy, hayvanlarda şap hastalığı görülmesi nedeniyle karantinaya alındı. Yığılca’ya hayvan giriş-çıkışları yasaklanırken, Hoşafoğlu ve İğneler köylerinde muhtarlıklar aracılığıyla karantina duyurusu yapıldı.

Türkiye'de bilinen ve çok uzun yıllardan beri görülen bir hastalık olan şap Düzce’nin Yığılca ilçesinde görüldü.

Yığılca’nın Hoşafoğlu ve İğneler köylerindeki bazı büyük ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi.

Tarım Müdürlüğü ekipleri 'şap' aşılaması başlatılırken, iki köy karantinaya alındı. Yığılca’ya tedbir amacıyla hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.

Hayvanlardan insanlara bulaşma riski olan şap hastalığı konusunda muhtarlıklar aracılığıyla duyuru yapıldı. Yığılca İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan karantina açıklamasında, “25 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Hoşafoğlu ve İğneler köylerinde yapmış olduğumuz klinik muayene sonucunda ilçemizde şap hastalığı tespit edilmiş olup, hastalık çıkışı yapılmıştır. Bugün itibarıyla Yığılca ilçesine büyükbaş ve küçükbaş giriş-çıkışı yasaklanmıştır. Karantinaya uymayan üreticilere gerekli cezai işlem uygulanacağı bilgisi verilmesi hususunda gereğini rica ederim!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.