sol
Sağ

Sakarya'dan Kritik Bir Uyarı Daha

Yaşam 26.07.2023 - 14:00, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 2927+ kez okundu.
 

Sakarya'dan Kritik Bir Uyarı Daha

SAKARYA (İGFA)  - Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Afrika sıcaklarının etkili olduğu bugünlerde her bir vatandaşın bilinçli ve dikkatli davranmasının elzem olduğuna dikkati çekidi. Çeşitli şehirlerde orman yangını haberlerinin üzülerek takip edildiğini kaydedilen açıklamada, "Bu sebeple orman içinde, yakınlarında ve tüm yaşam alanlarında doğaya yakıcı madde atmayın ve yangın çıkarabilecek atık maddeleri bırakmayın. İçinde su bırakılan pet şişe, cam şişeler ve plastik atıklar doğada yangın çıkmasına neden olabiliyor. Özellikle pet şişede bırakılan su, güneş ışınlarıyla buluştuğunda mercek görevi görerek yangına sebebiyet verebiliyor. En ufak bir kıvılcım büyük kayıplara neden olabilir. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için uyarıyoruz. Nefes alabileceğimiz, hayat kaynağımız ormanlarımızı dikkatlice koruyup olumsuz bir durumda süratle gerekli ihbarları yapalım. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle 24 saat teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.  

SAKARYA (İGFA)  - Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Afrika sıcaklarının etkili olduğu bugünlerde her bir vatandaşın bilinçli ve dikkatli davranmasının elzem olduğuna dikkati çekidi.

Çeşitli şehirlerde orman yangını haberlerinin üzülerek takip edildiğini kaydedilen açıklamada, "Bu sebeple orman içinde, yakınlarında ve tüm yaşam alanlarında doğaya yakıcı madde atmayın ve yangın çıkarabilecek atık maddeleri bırakmayın. İçinde su bırakılan pet şişe, cam şişeler ve plastik atıklar doğada yangın çıkmasına neden olabiliyor. Özellikle pet şişede bırakılan su, güneş ışınlarıyla buluştuğunda mercek görevi görerek yangına sebebiyet verebiliyor. En ufak bir kıvılcım büyük kayıplara neden olabilir. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için uyarıyoruz. Nefes alabileceğimiz, hayat kaynağımız ormanlarımızı dikkatlice koruyup olumsuz bir durumda süratle gerekli ihbarları yapalım. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizle 24 saat teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.