“64 MAHALLEMİZDE İNSANIMIZLA YÜZLEŞECEĞİZ”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor” etkinliği üzerinden sosyal medyada kendisini ‘Seçim çalışması’ şeklinde eleştiren kesimlere, klavyenin ardından sözlü olarak da ‘Yanlış algı yapıyorsunuz’ göndermesinde bulundu. Konuralp Şehit Muhtar Demir Mahallesi buluşmasında konuşan Özlü, “Bu toplantıları seçimler için yapmıyoruz. Seçimlere daha 3 sene var. Biz bu toplantıları insanımızı belediyeye yani ayağımıza davet etmemek, ayağına gitmek için planladık.” dedi. Vatandaşın, bozuk yol serzenişlerini de gündemine alan Özlü, “Kalan 3 yılda gelirimizin büyük bölümünü asfalta ayıracağız.” sözünü verdi. Belediyeye ait taşınmazların satışıyla ilgili tepkilere de rakamlarla yanıt verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Özlü, mahalle buluşmalarının seçim dönemleriyle sınırlı olmadığını belirterek, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmaya devam edeceklerini söyledi.
Özlü, göreve geldikleri 2019 yılında mahalle toplantıları yapma kararı aldıklarını hatırlatarak, “Dedik ki biz halk günü yapmayacağız. Biz halkın ayağına gideceğiz, mahalle toplantıları yapacağız. Hatta 2019 yılındaki seçim beyannamesinde bizim bir vaadimiz de mahalle sözleşmeleriydi. Biz her bir mahalleye ne yapacağımızı bir sözleşmeyle o mahallede ilan etmiştik. Geçen 5 yıllık süre içerisinde her mahallede 4 defa mahalle toplantısı yaptık. Geçen sene de bu toplantılara yeniden başladık.” ifadelerini kullandı.

Mahalle toplantılarının seçim çalışması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Özlü, şöyle devam etti: “Bu toplantıları seçimler için yapmıyoruz. Seçimlere daha 3 sene var. Biz bu toplantıları insanımızı belediyeye yani ayağımıza davet etmemek, ayağına gitmek için planladık. Ve bunları yapıyoruz, bundan sonra da yapacağız. 64 mahallemizin hepsine gideceğiz, insanımızla yüzleşeceğiz.”
“YAPTIKLARIMIZI YAPTIK, YAPAMADIKLARIMIZI YAPAMADIK DİYECEĞİZ”
Vatandaşlarla açık bir iletişim kurmayı önemsediklerini vurgulayan Başkan Özlü, “Yaptıklarımızı yaptık, yapamadıklarımızı yapamadık diyeceğiz. Mahalle sakinleri ile oturup konuşacağız. Bilgi kirliliği oluşturarak itibar zedelemeye çalışanlara müsaade etmeyiz. Biz insanımızla, vatandaşımızla bütünleşen bir yönetim anlayışını benimsedik. O yüzden buradayız” ifadelerini kullandı.

“BİZİM SATTIĞIMIZ BELEDİYE YERLERİNİN TAMAMI 54 DÖNÜMDÜR”
Belediyeye ait taşınmazların satışıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Özlü, “Bizim sattığımız belediye yerlerinin tamamı 54 dönümdür. Son aldığımız 140 dönüm yer hariç, aldığımız yer 400 dönüm. Biz bu parselleri ekonomiye kazandırıyoruz.” bilgilendirmesi yaptı.
“GÖREV SÜREMİZ SONUNDA DÜZCE’DE ASFALTLANMAMIŞ HİÇBİR YER KALMAYACAK”
Başkan Özlü, günde 16 saat Düzce için çalıştığını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız her işte mutlaka hesap kitap yaparız. 40 defa düşünürüz. Karar veririz ve ondan da asla dönmeyiz. Biz yapmak için varız. Ben hep bu şehirdeyim, ben hep işimin başındayım. Biz ne yapıyorsak arkasında çok ciddi bir hazırlık çalışması var. Sokakta değilsek, ofiste Düzce’nin projelerini çalışıyoruz. Emin olun Düzce Belediyesi çalışıyor. Görev süremiz sonunda Düzce’de asfaltlanmamış hiçbir yer kalmayacak. Kalan 3 yılda gelirimizin büyük bölümünü asfalta ayıracağız. Altyapısı bitmiş olanlara öncelik vereceğiz.”
“ANTİK TİYATRO’DA RESTORASYON YAKINDA BAŞLAYACAK”
Antik tiyatro kazılarının tamamlandığını ve önemli eserler bulunduğunu kaydeden Başkan Özlü, restorasyon çalışmalarının yakında başlayacağını belirterek, “İstiyoruz ki burası Düzce için cazibe merkezi, Türkiye için destinasyon alanı olsun. Bir de müze yapacağız” dedi.

Başkan Özlü, konuşmaların ardından Şehit Muhtar Demir Mahallesi sakinlerinin istek ve taleplerini dinleyerek, sorularını yanıtladı. İlgili birim yöneticilerine gereken çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Gündem Haberleri
TümüBolu Dağı'nda Kar ve Sis! Görüş Mesafesi 30 Metre
D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı ve sis etkili oldu. Bölgede etkili olan sis...
Darıcı Mahallesi’nde Yaya Güvenliği Alarmı!
Düzce merkez Darıcı Mahallesi’nde otoban bağlantı yoluna paralel yan yol ile mahalle yolunu...
Düzce’de Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yüksek Kesimlerde Kar...
Düzce Valiliği, 7 Kasım Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren kent genelinde kuvvetli...
DÇGC’den Jandarma Komutanı Kılınç’a Ziyaret
Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti (DÇGC) Yönetimi, Jandarma Komutanı Albay Mustafa...
Canan Üstüner yazdı: Biri "İttifak Ruhu Zedelendi" mi dedi?
Canan Üstüner yazdı: Biri "İttifak Ruhu Zedelendi" mi dedi?
Düzce İGM Başkanı Koç’tan Haber Düzce’ye Ziyaret
Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Haber Düzce’yi ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Cahit...
Saygı ve Nezaket Vurgulu Yeni Dönem Başlangıcı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı’nı Meclis Başkanı Ümit Yıldırım...
Fikir Babası Acar Manevi Değerine Vurgu Yaptı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün ev sahipliğinde düzenlenen vefa yemeğinde, kentin...
Düzce’de Kokarcaya Karşı 60 Bin 800 Noktada İlaçlama
Düzce'de fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) zararlısına karşı...
Erdoğan Bıyık Dönemine Vefa Gecesi
2022-2026 yılları arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığı süresince hayata...
Başkan Özlü TOGG’un Direksiyonuna Geçti
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, asfalt çalışmaları tamamlanan yollarda TOGG ile ikinci...
Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti'nden 'Hayırlı Olsun'...
Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Armutcu ve yönetim kurulu üyeleri, Düzce...



