"Bakan Bey’in Adını Kullanarak İş Çevirenleri Biliyorum!"
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir önceki seçim sürecinde iktidarın, ‘Tuncay Şahin’i desteklediği yönündeki kulislerin şu günlerde sıkça yeniden dillendirilmesi hakkında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve 5. Meslek Komitesi Adayı Erdoğan Bıyık, dönemin AK Parti il başkanı, MHP il başkanı ve sanayicilerin talebiyle yola çıktığını ve bu göreve geldiğini belirtti. Yönetimde şeffaflığı savunan Bıyık, isim telaffuz etmeden, bazı meclis üyelerine katılım eleştirisinde bulunarak "İyi niyetimiz suistimal edildi." dedi.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bıyık, Haber Düzce’nin ‘Samimi Bir Sohbet’ programında, adaylık sürecinden idari şeffaflığa ve meclis içi disipline kadar merak edilen konulara açıklık getirdi. Göreve gelişinde siyaset ve iş dünyasının açık desteğini aldığını vurgulayan Bıyık, hakkındaki "kapalı kapılar ardında yönetim" iddialarını reddetti. Oda tarihinde görülmemiş bir şeffaflık dönemi yaşandığını savunan Bıyık, devamsızlık yapan meclis üyelerine gösterdikleri toleransın suistimal edildiğini belirterek gelecek döneme dair net mesajlar verdi.
"Adaylığımda Siyasetin Desteği Var"
Geçmiş seçim sürecine ve göreve geliş şekline ilişkin soruları yanıtlayan Bıyık, adaylık kararı alma sürecini şu sözlerle paylaştı:
"Beni yola çıkartan AK Parti İl Başkanı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı ve Ticaret Odası’nın üyesi olan fabrikacılardır. Bana geldiler, buranın iyi durumda olmadığını belirterek sorumluluk almamı istediler. Siyasetin desteği olmadan bu makamlara gelemezsiniz. Ben o dönem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanıydım ve Konfederasyon yöneticisiydim. 25 yılımı verdiğim spordan ayrılmak istemiyordum. Ancak ısrarlar üzerine yaklaşık 450 kişinin katıldığı bir organizasyonda spordan istifa ettiğimi ve aday olduğumu açıkladım. Sayın Faruk Özlü de oradaydı ve kendisinde hiçbir memnuniyetsizlik görmedim, 'Hayırlı olsun' dedi. Bakan Bey’in ismini kullanarak arkada iş yapmaya çalışanları biliyorum ancak Bakan Bey’in şahsıma yönelik bir karşı duruşu hiç olmadı."
"Oda Tarihinde Olmadığı Kadar Şeffaf"
Yönetimin "dar kadroyla ve kapalı kapılar ardında" yürütüldüğü iddialarına tepki gösteren Bıyık, idari uygulamalarını örneklerle şöyle savundu:
"Ticaret odası tarihinde olmadığı kadar şeffaf, her şey açık ve net. Bunu söyleyenler kötü niyetlidir. İnşaat ihalesi yaptık; ben hukuken tek bir imzayla bu ihaleyi istediğim müteahhide verebilirdim. Yapmadım. Sayın Valimize gittim, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanını ihale komisyonu başkanı yaptık. İhaleyi kameralar önünde, gazete ilanlarıyla, devletin gözetiminde gerçekleştirdik. Yönetim kurulunda karar almadan, meclise getirmeden hiçbir adım atmıyoruz. Bütçeyle ilgili her şeyi açıkça konuşuyoruz. Bu dönem kadar demokratik ve açık bir dönem olmamıştır."
Meclis Katılımı ve Disiplin Eleştirisi
Bazı meclis üyelerinin organizasyonlara ve toplantılara katılım göstermemesi konusunda özveri ve disiplin vurgusu yapan Bıyık, öz eleştiride de bulundu:
"Bizim yaptığımız iftar yemeğine tüm meclis üyelerimiz eşleriyle katıldı. Ancak kurumun düzenlediği bazı resmi programlara gelinmiyorsa bunun sorumlusu ben değilim. Buraya seçilen insanlar sadece bir 'etiket' olsun diye gelmemeli; vakit ayırmalı, Düzce'ye hizmet etmeli. Biz bu dönemde biraz duygusal davrandık, hata yaptık. Devamsızlık yapan veya toplantıya gelip imza atıp çıkan üyeleri meclisten düşürme yoluna gitmedik, iyi niyet gösterdik. İyi niyet maalesef suistimal edildi. Gelecek dönem görev alırsak kurumsal yapıyı korumak adına bu konuda kesin önlemler alacağız."
"Seçim Bir Bayrak Yarışıdır"
Programın sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Bıyık, sürecin olgunlukla yürütülmesi gerektiğini söyledi:
"Seçimlerin Düzce için hayırlı olmasını diliyorum. Girecek meclis üyelerinin gerçekten odaya zaman ayıracak kişilerden oluşmasını temenni ediyorum. Biz Düzceliyiz; yarın yine yüz yüze bakacağız, cemiyetlerde bir araya geleceğiz. Birbirimizi yaralayacak söylemlerden kaçınmalıyız. Bu dünyanın sonu değil, bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Birlik ve beraberlik içinde seçimlerimizi tamamlayacağımıza inanıyorum."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Gündem Haberleri
TümüKaynaşlı'da Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi
Düzce İl Özel İdaresi ekipleri, Kaynaşlı ilçesi Tavak köyünde yağmur sularının tahliyesini...
Metek Üst Geçidi İçin Maliyet Hesaplanıyor
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün 100 Proje’sinden biri daha gerçekleşiyor. Şehir...
300 Metrelik Güzergahta Çalışmalar Sürüyor
Düzce Belediyesi tarafından yürütülen ve Millet Bahçesi ile Merkez Park’ı birbirine...
Düzce'de komandolardan Cumhuriyet Bayramı'na özel gösteri
Düzce'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen...
Cumhuriyetimiz 103. Yaşında
Düzce, 29 Ekim coşkusu sokaklara taştı. Anıtpark’taki çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar,...
Düzce'de Cumhuriyet Coşkusu
Düzce Valisi Mehmet Makas ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cumhuriyet’in 103. yıl...
Düzce TSO’da Yeni Dönem Başladı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2026-2030 dönemi için seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis...
Düzce’nin Topraklarındaki Mucize Şişelerde
Düzce Üniversitesi, bölgesel kalkınma vizyonunu sadece bir hedef olmaktan çıkarıp elle...
Bakan Ailesinin Acı Günü
Bahri, Niyazi ve Uğur Bakan'ın anneleri, merhum Hamid Bakan'ın eşi Şadiye Bakan Hakk'ın...
Düzce Üniversitesi’nin Gurur Tablosu
Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Stanford Üniversitesi ve Scholarly Index tarafından...
Düzce'de Üreticiye Destek Çiftçilere Sera, Kadınlara...
Düzce Valiliği himayesinde yürütülen iki ayrı proje kapsamında çiftçilere sera ve örtü...
Başkan Özlü’den Vali Makas’a “Kırk Yıllık Düzceli” Övgüsü
PET-CT ünitesinin açılış töreninde, Düzce’ye kazandırılan bu önemli yatırımdan duyduğu...



