BORSA
BIST 100 14.350,60 %1,62
Altın 6.049,70 ₺/gr %0,63
Bitcoin $60.061 %2,37
Dolar 46,67 ₺ %0,02
Euro 53,19 ₺ %0,36
Sterlin 62,05 ₺ %0,15
Gümüş 88,72 ₺/gr %0,97
Ethereum $1.615,62 %2,65
İsviçre Frangı 57,66 ₺ %0,14
Kanada Doları 32,84 ₺ %0,13
Avustralya Doları 32,17 ₺ %0,36
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,42 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,72 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,22
Çin Yuanı 6,87 ₺ %0,03
DÜZCE 21°C 6.049,70 ₺/gr 46,67 ₺ 53,19 ₺
SON DAKİKA
Anasayfa Gündem BAŞKAN ÖZLÜ 2027 MÜJDESİNİ KÜRSÜDEN DUYURDU!

BAŞKAN ÖZLÜ 2027 MÜJDESİNİ KÜRSÜDEN DUYURDU!

Akçakoca'da düzenlenen Batı Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları Turizm Destinasyonu İstişare Toplantısı'na Başkan Özlü’nün, Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in açıklamasından yola çıkarak yaptığı fındık ve turizm kıyaslaması damga vurdu. Başkan Özlü, ayrıca TÜRSAB ile yürüttükleri stratejik hamlenin zaferle sonuçlandığını belirterek, "Batı Karadeniz'in bir turizm bölgesi ve destinasyonu olarak 2027 yılından itibaren resmen değerlendirilmesi kesinleşti." dedi. TSO Başkanı Bıyık ise "Rakibimiz komşu şehirler değil, dünya destinasyonları." diyerek ortak akıl çağrısı yaptı.

· 4 dk okuma · MERKEZ / DÜZCE · HaberDüzce E. · 93 okunma
0Yorumlar

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) organizasyonu ve Düzce Belediyesi’nin ev sahipliğinde Akçakoca Beltur Saklıkoy Otel’de düzenlenen "Batı Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları Turizm Destinasyonu İstişare Toplantısı" , bölge turizminin geleceğini şekillendirecek tarihi kararlara ve çarpıcı açıklamalara sahne oldu. Bölgedeki oda ve borsa başkanlarını, kaymakamları, belediye başkanlarını ve turizm sektörü temsilcilerini bir araya getiren zirvede, Batı Karadeniz’in tek bir çatı altında küresel bir marka haline getirilmesi hedefleniyor.

ERDOĞAN BIYIK: "RAKİBİMİZ KOMŞU ŞEHİRLER DEĞİL, DÜNYA DESTİNASYONLARI!"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, rekabet yerine iş birliği vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Biz birbirimizle rekabet ederek değil, birlikte rekabet ederek çok daha büyük başarılara ulaşabileceğimize inanıyoruz. Çünkü bizim rakibimiz komşu şehirlerimiz değil, Türkiye'nin ve dünyanın güçlü turizm destinasyonlarıdır. Eğer birlikte hareket edersek, bölgemize daha fazla ziyaretçi çekebilir, turizm gelirlerimizi artırabilir ve bu değerleri tüm şehrimize yayabiliriz. Ortak akıl, ortak hedeflerin en sağlam temelidir."

Bıyık, Batı Karadeniz Turizm Birliği'nin kurulmasına öncülük eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye vizyonundan dolayı teşekkür ederek, tüm oda ve borsaları bu birliğin çalışmalarına katkı sunmaya davet etti.

BAŞKAN ÖZLÜ: "FINDIK BİZİ TEMBELLİĞE SEVK EDİYOR, TURİZMDEN PARA KAZANMANIN TADINI ALMALIYIZ!"

Batı Karadeniz Turizm Birliği ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kürsüde yaptığı konuşmada bölge ekonomisine dair çok çarpıcı bir Trabzon örneği verdi. Antalya’daki bir panelde Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yaptığı fındık ve turizm kıyaslamasını aktaran Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzon Başkanı aktardı; 20 yıl önce fındık gelirlerini konuşurken bugün artık bunu yapmıyorlar. Trabzon’un fındıktan geliri 125 milyon dolar iken, turizmden geliri tam 1,5 milyar dolar! Biz de bu bölgede hala sadece fındık, fındık, fındık konuşuyoruz. Fındık çok güzel, oradan da para kazanalım ama fındık bizi biraz tembelliğe sevk ediyor. Bizim insanımızın turizmden para kazanmanın tadını alması lazım."

"BATI KARADENİZ DEĞİL, 'YAKIN KARADENİZ'": 2027 MÜJDESİ!

Bölgeyi İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakınlığı nedeniyle "Yakın Karadeniz" olarak tanımlayan Başkan Özlü, 250 kilometrelik bir çapta 31 milyonluk yüksek satın alma gücüne sahip bir nüfusa hitap ettiklerini belirtti. Özlü konuşmasında büyük bir müjdeyi de paylaşarak: "TÜRSAB ile yaptığımız yoğun çalışmalar sonucunda Batı Karadeniz'in bir turizm bölgesi ve destinasyonu olarak 2027 yılından itibaren resmen değerlendirilmesi kesinleşti." dedi.

Özlü ayrıca, en kısa sürede "Batı Karadeniz Turizm Master Planı" nın hazırlanması gerektiğini belirterek, Düzce'nin yakın zamanda büyük bir turizm kongresi ve çalıştayına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Düzce'ye kazandırılan dev yatırım DMall AVM ve yapımı süren 6 ulusal/uluslararası marka otel yatırımıyla yatak kapasitesinin hızla arttığını da sözlerine ekledi.

BÖLGE TEMSİLCİLERİNDEN TAM DESTEK

Toplantıda söz alan diğer önemli isimler de bölge birliğinin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından, moderatörlüğünü TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner'in üstlendiği "Batı Karadeniz Turizm Birliği Söyleşisi ve İstişare Bölümü" ne geçilerek bölge başkanlarının ve turizmcilerin çözüm önerileri masaya yatırıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Akçakoca Edilli Sahili’nde Kıyıya Vuran Yunus...

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Edilli Sahili’nde kıyıya vuran yunus, bölgede bulunan...

3 saat önce

Akçakoca’da Kabotaj Bayramı Coşkusu: Denizde 50 Metrelik...

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinde...

4 saat önce

Başkan Ocak'ın Girişimleri Sonuç Verdi

Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan...

5 saat önce

Canan Üstüner Yazdı: CHP’de ‘Toparlayıcı’ Rolü Bitiren...

CHP’de "mutlak butlan" kararı sonrası baş gösteren gelişmeleri istesek de istemesek de...

7 saat önce

Belmek Yılsonu Kıyafet Sergisi Kapılarını Açtı

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), bu kez Çakırlar Mahalle Konağında kurs...

10 saat önce

Seçim Öncesi Rektör Sözbir'e Dikkat Çeken Ziyaret

Düzce'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Düzce...

11 saat önce

Yığılca’daki Kömür Stokholü İçin Yıkım Kararı: Mahkemeden...

Marmara Çimento'nun "Yürütmeyi Durdurma" talebini inceleyen Düzce İdare Mahkemesi,...

11 saat önce

Konuralp Pirinci Ve Kestane Kabağı Zincir Market...

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Coğrafi İşaretli Konuralp Pirinci ve Düzce Kestane...

11 saat önce

Kaynaşlı'da Rekolte Tespit Mesaisi Başladı

Kaynaşlı’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 2026 yılı fındık rekolte...

22 saat önce

Düzce Valisi Mehmet Makas İstanbul Caddesi Esnafıyla Buluştu

Düzce Valisi Mehmet Makas, Cedidiye Mahallesi İstanbul Caddesi'nde faaliyet gösteren esnafla bir...

1 gün önce

"Biz Yapmak İçin Varız ve Biz Yaparız!"

Düzce’nin turizm ve eğitim üssü Akçakoca’da, özellikle üniversite öğrencilerinin, TOKİ...

2 gün önce

Fotoğraf kalabalık ama koordine eden 2 kişi

Geçirdiği trafik kazasının hemen ardından Düzce için sahaya dönen Milletvekili Ercan Öztürk...

2 gün önce