BORSA
BIST 100 11.146,60 %0,05
Altın 6.404,08 ₺/gr %0,34
Bitcoin $79.632 %1,02
Dolar 49,79 ₺ %0,07
Euro 55,58 ₺ %0,14
Sterlin 66,41 ₺ %0,00
Gümüş 85,41 ₺/gr %1,11
Ethereum $2.307,97 %1,10
İsviçre Frangı 60,11 ₺ %0,04
Kanada Doları 35,51 ₺ %0,02
Avustralya Doları 34,99 ₺ %0,21
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,27 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,08
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,84
Çin Yuanı 7,47 ₺ %0,09
DÜZCE 16°C 6.404,08 ₺/gr 49,79 ₺ 55,58 ₺
SON DAKİKA
Anasayfa Gündem DÜZCE’DE KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI AÇILDI

DÜZCE’DE KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI AÇILDI

Düzce Belediyesi tarafından Mergiç Mahallesi’nde Melensu Park içerisinde inşa edilen Kokoreççiler Çarşısı törenle hizmete açıldı. Yeni çarşı ile kentte faaliyet gösteren kokoreççi esnafı modern ve düzenli bir alanda bir araya getirildi.

· 5 dk okuma · MERKEZ / DÜZCE · Cahit Üstüner · HaberDüzce E. · 223 okunma
0Yorumlar
nzr

Düzce Belediyesi tarafından Mergiç Mahallesi’nde Melensu Park içerisinde inşa edilen Kokoreççiler Çarşısı törenle hizmete açıldı. Yeni çarşı ile kentte faaliyet gösteren kokoreççi esnafı modern ve düzenli bir alanda bir araya getirildi.

Açılış törenine Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yanı sıra Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

DÜZCE’DE KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI AÇILDI

Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kokoreççilerin daha önce Asar Deresi kenarında, fiziki koşulları yetersiz bir alanda hizmet verdiğini hatırlatarak, “Orası derme-çatma bir yerdi. Hijyen sorunları vardı, tuvalet ihtiyacı dahi tam anlamıyla karşılanamıyordu. Burayı taşımamız gerekiyordu. Burası gerçekten Düzce’nin merkezine makul mesafede olan bir yer. Belki de ilk defa bir gece açılışı yapıyoruz. Çünkü burası Kokoreççiler Çarşısı. Ben bu vesile ile bazı arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Sayın Mehmet Habiboğlu’nun ve Nurhan Kartal’ın. Milli Emlak’ın yerinde bu tesisleri inşa ettik. Bu binaların yapımına katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Düzce’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÖZLÜ: BU ŞEHRİ BİR ÜST KALİTE SEVİYESİNE ÇEKMEYE KARARLIYIZ

Düzce’de adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Özlü, “İçme suyu altyapısının tamamını yeniliyoruz. Büyük bir arıtma tesisi yapıyoruz. Bir baraj projesi yapılıyor. Karşı tarafta modern bir sanayi sitesi yapıyoruz. Bir kısmını yaptık, bitirdik. Bir kısmını da inşallah bu yıl içerisinde bitireceğiz. Bu sene 500 milyon lira bütçeyi asfalt, kaldırım ve bordür çalışmaları için harcayacağız. Bizim şu anda benzinli, mazotlu, gazlı otobüslerimiz var. Bunların tamamını elektrikliye dönüştürme yönünde bir çalışma yürütüyoruz. Toplamda 250 adet elektrikli otobüsü önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu şehre kazandıracağız. Hal binası hiç Düzce’ye yakışan bir bina değil. Taşımak istiyoruz. Projelendirmesini, yer tespitini yaptık. Yakında ona da başlayacağız. Düzce’nin her yerinde inşaatımız var. Düzce’nin her yerinde çalışmalarımız var. Bu şehrin çehresini değiştirmeye kararlıyız. Bu şehri bir üst kalite seviyesine çekmeye kararlıyız. Biz bir şey yaparken gerçekten 40 defa düşünüyoruz, bir karar veriyoruz, ondan sonra adım atıyoruz. Karar verdikten sonra da dönmeyiz. Bir hamle yapıyorsak, arkasında çok ciddi bir hesap-kitap, çok ciddi bir matematik vardır. Her gün çalışıyoruz, gece-gündüz çalışıyoruz. Çünkü bir biliyoruz ki işin özü çalışmak” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’DE KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI AÇILDI

“AVRUPA’DAKİNE BENZER TESİSLERİ BURADA GÖRÜYORUZ”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise Düzce’ye yakışır bir eser ortaya çıktığını ifade ederek, “Lokasyon olarak tercih edilen nokta çok güzel bir nokta. Buranın gündüzü ayrı bir güzel, gecesi ayrı bir güzel oldu. Kokoreç sevenler olarak yeni adresimiz artık burası olacak. Başta sayın başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Düzce değişiyor, gelişiyor. Sayın başkanımızın çok büyük katkıları ve emekleri var. Bu il sizin yaptıklarınızı uzun yıllar sonra anlayacak” ifadelerini kullandı.  

Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Başkan Özlü’nün çalışmalarını vizyon eseri olarak nitelendirirken, “Bir çoğumuz Avrupa şehirlerini gezmişizdir. Tam bir Avrupai şekilde yapılmış, muhteşem bir yer olmuş. İçlerini de gezdim. Hepsinin tuvaleti, lavabosu, dış görüntüsü, oturma planları her şeyi yapılmış. Şehrimiz gelişiyor, büyüyor. Her yönüyle sanayisi ile, turizmi ile. Ben sayın başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Düzce’de yarattığı vizyonla turizm anlamında çok büyük yol kat ediyoruz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Biz de yanınızdayız. Düzce’nin gelişimi ve büyümesi, sizin vizyonunuz ile katlanarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

DÜZCE’DE KOKOREÇÇİLER ÇARŞISI AÇILDI

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası kurdele kesilerek 7 dükkândan oluşan Kokoreççiler Çarşısı resmen hizmete açıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Düzce Üniversitesi’nin Gurur Tablosu

Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Stanford Üniversitesi ve Scholarly Index tarafından...

3 saat önce

Düzce'de Üreticiye Destek Çiftçilere Sera, Kadınlara...

Düzce Valiliği himayesinde yürütülen iki ayrı proje kapsamında çiftçilere sera ve örtü...

3 saat önce

Başkan Özlü’den Vali Makas’a “Kırk Yıllık Düzceli” Övgüsü

PET-CT ünitesinin açılış töreninde, Düzce’ye kazandırılan bu önemli yatırımdan duyduğu...

21 saat önce

Başkan Özlü ve TSO Başkanı Şengüloğlu’ndan Şehir İçin...

Düzce TSO’da seçim maratonu geride kalırken, şehrin lokomotif isimleri kollarını hızlıca...

1 gün önce

Ferrero Sahaya İndi: Bu Yıl İşler Çok Farklı

TMO alım şartları, ÇKS engeli ve kokarca zararlısı Düzce’de serbest piyasa fiyatlarını 170...

1 gün önce

Düzce İş Dünyasının Sevilen İsmi Gökesaoğlu'na Ziyaret

Başarılı bir operasyon geçiren Düzce’nin tanınmış iş insanı Ragıp Gökesaoğlu, evinde istirahat...

1 gün önce

Sevilen Profesör Son Yolculuğuna Uğurlandı

Düzce Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Ayhan...

1 gün önce

Düzce Üniversitesi’nin Acı Kaybı: Prof. Dr. Ayhan...

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr....

2 gün önce

Düzce’de Asfalt Mesaisi: Gazhane Caddesi’nin Bir Bölümü...

Düzce Belediyesi, Darıcı Mahallesi Gazhane Caddesi’nde başlatılan asfaltlama çalışmaları...

2 gün önce

Düzce TSO'da Yeni Yönetim Belli Oldu

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı belli oldu. Düzce TSO Meclis...

3 gün önce

TMO Genel Müdürü İnceleme İçin Geldi

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, fındık alım depolarını yerinde incelemek üzere Düzce’ye...

3 gün önce

Milletvekili Keşir İhtiyaçları Bakan'a İletti

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir...

3 gün önce