Sancaklar Mahallesi Sakinlerine Müjde
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında mahalle buluşmalarını Sancaklar Mahallesi’nde sürdürdü. Burada mahalleliye seslenen Başkan Özlü, yeni asfalt ihalesinin tamamlandığını belirterek, “Birkaç gün içerisinde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle altyapısı tamamlanan ve en yoğun kullanılan cadde ve sokaklarda çalışma yapılacak. Görev sürem sonunda Düzce’de asfaltlanmamış hiçbir sokak ve cadde kalmayacak.” dedi. Tapu ve 18. madde uygulamalarıyla ilgili talepler üzerine ise ilgili birimlere talimat veren Başkan Özlü, “Muvafakatnameler geldikten sonra 15 gün içerisinde tapularınızı hazırlayıp sizlere teslim edeceğiz.” sözünü verdi.

Sancaklar Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı, AK Parti il, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Mahalle halkının alkışları ve çocukların tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Özlü, vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; konuşmasına mahalle sakinlerine teşekkür ederek başlayan Başkan Özlü, “Sizleri görünce son derece mutlu oldum. Yüzünüzdeki samimiyet ve içtenlik beni gerçekten mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun. Bu kadar samimi ve saygılı insanlar için ben her şeyi yaparım.” ifadelerini kullandı.

Mahalle ziyaretlerinin seçim dönemleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Özlü, şunları kaydetti: “Biz seçim için gelmedik ve seçimden seçime de gelmeyiz. Her zaman sizlerle beraberiz. İnanın günde 16 saat çalışıyoruz. İşimizin başındayız. Bu şehirde iyi olan güzel olan yapılması gereken ne varsa bunu biz yapmak istiyoruz. Sürekli muhtarlarımızla istişare halindeyiz. Çünkü mahallenin problemlerini, sizlerin dertlerini en iyi bilen kişiler muhtarlarımız. Sizin dertlerinizi, taleplerinizi dinlemek için bu akşam buradayız. Sancaklar Mahallesi için bizim belediye olarak yapabileceğimiz ne varsa bunu yapacağız. Bundan emin olun ve bize güvenin.”
“GÖREV SÜREMİZ İÇİNDE 100 PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ”
Düzce için hazırladıkları 100 projelik vizyon çalışmasına değinen Başkan Özlü, seçimlerin üzerinden geçen iki yılda projelerin 40’ını tamamladıklarını belirterek, “Seçimlerden önce bu şehir için 100 proje hazırladık ve vatandaşlarımızın onayını aldık. Bizim bütün gayretimiz bu 100 projeyi tamamlama üzerine kurulu. Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. Bu 100 projenin 40 tanesini tamamladık. Diğerleri devam ediyor. Bunları da görev süremizin sonunda tamamlamış olacağız.”
Kent genelinde sürdürülen altyapı yatırımları hakkında da bilgi veren Özlü, içme suyu şebekesinin tamamen yenileneceğini ve şu ana kadar 21 kilometrelik hattın tamamlandığını kaydetti. Yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında, günlük 130 bin metreküp kapasiteli yeni içme suyu arıtma tesisinin eylül ayında tamamlanacağını söyleyen Başkan Özlü, kayıp-kaçak oranını önemli ölçüde düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Asfalt çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, yeni asfalt ihalesinin tamamlandığını belirterek, şöyle devam etti: “Birkaç gün içerisinde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle altyapısı tamamlanan ve en yoğun kullanılan cadde ve sokaklarda çalışma yapılacak. Önce asfalt atıp sonra altyapı için kazı yapmayacağız. İlk etapta yaklaşık 500 milyon liralık asfalt çalışması gerçekleştirilecek. Ardından ikinci etapta yine 500 milyon liralık asfalt dökülecek. Görev sürem sonunda Düzce’de asfaltlanmamış hiçbir sokak ve cadde kalmayacak.”

DİKİŞ KURSU VE TAPU MÜJDESİ
Toplantıda söz alan Mahalle Muhtarı Mustafa Kurt ise yıllardır çözülemeyen tapu sorununun mahalle için en önemli konu olduğunu belirterek, “Bizim kangren haline gelmiş bir sorunumuz var, tapularla ilgili. Eğer bunu çözebilirsek önemli bir sorunumuz kalmayacak. Buradaki insanlar size güveniyorlar, sizin yapabileceğinize inanıyorlar, sizden yardım bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.
Tapu ve 18. madde uygulamalarıyla ilgili talepler üzerine açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, çalışmaların tamamlandığını belirterek, yaklaşık 30 dönümlük alanda çok sayıda hissedar bulunduğunu, işlemlerin tamamlanabilmesi için hissedarların muvafakatname vermesi gerektiğini ifade etti.
Konuyla ilgili talimat veren Başkan Özlü ise, “Sayın muhtarımız hissedarlarla görüşsün ve muvafakatnameleri bize getirsin. İmzalar geldikten sonra 15 gün içerisinde tapularınızı hazırlayıp sizlere teslim edeceğiz.” sözünü verdi.
Toplantıda mahalle sakinlerinden gelen kadınlara yönelik dikiş kursu talebine de olumlu yaklaşan Başkan Özlü, mahallede dikiş kursu açılacağını müjdeledi.
Program boyunca vatandaşların ilettiği sorun, talep ve önerileri tek tek dinleyen Başkan Özlü, ilgili konuların çözümü için belediye başkan yardımcılarına gerekli talimatları verdi.
Mahalle buluşması kapsamında Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulurken, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü çocuklar ve gençler için spor etkinlikleri düzenledi. Çocuk Üniversitesi ekipleri ise minik katılımcılar için boyama etkinlikleri gerçekleştirerek programa renk kattı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akçakoca Belediye Başkanvekili Ünal’dan Şeffaflık Vurgusu
Akçakoca Belediye Başkanvekili Alev Ünal, Akçakoca Belediye Meclis Salonu’nda kameraların...
Özlü: Kolay Olanı Değil, Vizyoner Olanı Seçtik
Temmuz ayı Belediye Meclisi'nde konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’yi...
DÜZCE’DE ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ YASAĞI
Düzce Valiliği, hava sıcaklıklarının artması ve orman yangını riskinin yükselmesi nedeniyle...
Gündem Haberleri
TümüMelenağzı Çevre Yolu'nda İlk Kazma Vuruldu
Akçakoca'nın uzun yıllardır beklediği Melenağzı Çevre Yolu Projesi'nde çalışmalar resmen...
Uzmanına Sor
Uzmanına Sor
Cumayeri Erkek Hafızlık Kur’an Kursu İnşaatında İnceleme
Düzce Valisi Mehmet Makas, yapımı devam eden Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu inşaatını...
Düzce'ye Yeni Merkez Kuruluyor, Türkiye'de Sadece 42 Tane...
KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Türkiye genelinde çoğunluğu büyükşehirlerde...
Hayvancılığa 4.4 Milyon TL'lik Dokunuş
Düzce’de “Çiğ Süt Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 45 üreticiye 200 litre...
4 Günlük Programda 250 Personel Eğitim Aldı
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangınlara karşı bilinçli ve hazırlıklı olunması amacıyla...
İstanbul’dan Düzce’ye Geldi, Gördüklerine Şaşırdı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vatandaşların talep ve görüşlerini bizzat dinlediği...
Milletvekili Öztürk'ten o acı günün 7. yılında önemli...
2019 yılında Akçakoca'da yaşanan ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketinin yıl...
Düzce’de Genç Arıcılara 380 Adet Arısız Strafor Kovan...
Düzce'de sürdürülebilir kırsal kalkınma için kırsal kesimdeki kadınlar ve gençler için daha...
FİKRET ALBAYRAK YENİDEN TUTUKLANDI
İrtikap suçlaması kapsamında tutuklandıktan sonra bugün ev hapsi adli kontrol şartıyla tahliye...
Fikret Albayrak Tahliye Edildi
İrtikap suçlaması kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı kararıyla geçici olarak Akçakoca...
Türkiye Gazetecileri Sivas'ta Buluştu
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Sivas'ın ev...


