sol
Sağ

"Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekleyenler Varken..."

Gündem 08.02.2023 - 21:45, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3988+ kez okundu.
 

"Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekleyenler Varken..."

Düzceliler afet bölgesinde kan ihtiyacına destek olmak için karlı ve soğuk havada uzun süre sıra bekleyerek kan bağışında bulundu.
6 Şubat saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki deprem, cumhuriyet tarihinin en büyük afetleri arasında yerini aldı.   Yaşanan depremin yıkıcı etkisi 10 kentte hissedildi. Bölgeye tüm Türkiye’den ve bir çok ülkeden gönderilen yardımlar ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra Kızılay tarafından başlatılan kan bağışları da ulaştırılmaya devam ediyor. 2022 yılının Kasım ayında depremi yaşayan Düzce’de, Kızılay Şubesi'nin kan bağış TIR'ı önünde soğuk havaya rağmen yoğunluk vardı.      Kızılay’ın Düzce Şubesi'nin başlattığı kan bağış kampanyası kapsamında, AVM’nin bulunduğu alanda konumlandırılan kan bağış TIR'ı önünde Düzceliler soğuk havaya ve kar yağışına rağmen kan vermek için sırada bekledi.   Soğuk havada uzun süre sıra bekleyerek kan bağışında bulunan Hilal Bayar, "Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana'da yaşanan depremi en iyi anlayanların başında bizler geliriz. Orada, enkaz altından yaralı çıkanların kana ihtiyacı olabilir, bir damla kan ile bir hayat kurtulur. O nedenle orada soğukta enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler varken bizim burada soğukta kan vermek için sıra beklememiz hiç önemli değil." ifadelerine yer verdi.
Düzceliler afet bölgesinde kan ihtiyacına destek olmak için karlı ve soğuk havada uzun süre sıra bekleyerek kan bağışında bulundu.

6 Şubat saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki deprem, cumhuriyet tarihinin en büyük afetleri arasında yerini aldı.

 

Yaşanan depremin yıkıcı etkisi 10 kentte hissedildi. Bölgeye tüm Türkiye’den ve bir çok ülkeden gönderilen yardımlar ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra Kızılay tarafından başlatılan kan bağışları da ulaştırılmaya devam ediyor. 2022 yılının Kasım ayında depremi yaşayan Düzce’de, Kızılay Şubesi'nin kan bağış TIR'ı önünde soğuk havaya rağmen yoğunluk vardı. 

 

 

Kızılay’ın Düzce Şubesi'nin başlattığı kan bağış kampanyası kapsamında, AVM’nin bulunduğu alanda konumlandırılan kan bağış TIR'ı önünde Düzceliler soğuk havaya ve kar yağışına rağmen kan vermek için sırada bekledi.

 

Soğuk havada uzun süre sıra bekleyerek kan bağışında bulunan Hilal Bayar, "Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana'da yaşanan depremi en iyi anlayanların başında bizler geliriz. Orada, enkaz altından yaralı çıkanların kana ihtiyacı olabilir, bir damla kan ile bir hayat kurtulur. O nedenle orada soğukta enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler varken bizim burada soğukta kan vermek için sıra beklememiz hiç önemli değil." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.