sol
Sağ

Hafta Sonu Planı Yapanlar Dikkat

Gündem 04.07.2023 - 14:23, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3269+ kez okundu.
 

Hafta Sonu Planı Yapanlar Dikkat

Türkiye uzun süren soğuk havaların ardından sıcak havanın etkisi altına girmişti. Günlerdir süren sıcak ve güneşli havanın, hafta sonu yerini şiddetli yağışa bırakması bekleniyor.
Türkiye uzun süren soğuk havaların ardından Afrika sıcaklarının etkisi altına girmişti. Ülke genelinde yükselen sıcaklıkların bu hafta sonu yerini şiddetli yağışa bırakması bekleniyor.   Meteorolojik verilere göre 7 Temmuz 2023 Cuma akşamından itibaren Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor. 8 – 9 Temmuz 2023 günlerinde yağışların daha şiddetli olmasının beklendiği, dolu, kuvvetli sağanak, şimşek, yıldırım, gök gürültüsü gibi hava olayları ile bunlara bağlı olarak sel riskinin de Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yüksek olduğu ifade ediliyor.   Meteorolojik bilgiler aktaran Hava Forum adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda; “Afrika sıcaklarının etkisindeyiz. Fazlaca ısındık, hafta sonuna kadar birkaç derece daha ısınacağız. Sonra ise hafta sonu havanın "patlamasını" bekliyoruz. Marmara ve Karadeniz risk taşıyan bölgeler... Dolu, kuvvetli sağanak, şimşek, yıldırım, gök gürültüsü ve sel riski var...” ifadelerine yer verildi.   Öte yandan, Meteoroloji  Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan verilere göre de Marmara ve Batı Karadeniz Bölgeleri’nde 7 Temmuz 2023 Cuma gününden itibaren sağanak yağış beklendiği belirtiliyor. Müdürlüğün haftalık hava durumu verilerine göre, 7 – 8 – 9 ve 10 Temmuz 2023 tarihlerinde söz konusu bölgelerin yağış altında olacağı gözlemleniyor.   Yağışların 11 Temmuz 2023 Salı günü bölgeyi terk etmesi ve yerini güneşli havalara bırakması bekleniyor.  
Türkiye uzun süren soğuk havaların ardından sıcak havanın etkisi altına girmişti. Günlerdir süren sıcak ve güneşli havanın, hafta sonu yerini şiddetli yağışa bırakması bekleniyor.

Türkiye uzun süren soğuk havaların ardından Afrika sıcaklarının etkisi altına girmişti. Ülke genelinde yükselen sıcaklıkların bu hafta sonu yerini şiddetli yağışa bırakması bekleniyor.

 

Meteorolojik verilere göre 7 Temmuz 2023 Cuma akşamından itibaren Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağış bekleniyor. 8 – 9 Temmuz 2023 günlerinde yağışların daha şiddetli olmasının beklendiği, dolu, kuvvetli sağanak, şimşek, yıldırım, gök gürültüsü gibi hava olayları ile bunlara bağlı olarak sel riskinin de Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yüksek olduğu ifade ediliyor.

 

Meteorolojik bilgiler aktaran Hava Forum adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda; “Afrika sıcaklarının etkisindeyiz. Fazlaca ısındık, hafta sonuna kadar birkaç derece daha ısınacağız. Sonra ise hafta sonu havanın "patlamasını" bekliyoruz. Marmara ve Karadeniz risk taşıyan bölgeler... Dolu, kuvvetli sağanak, şimşek, yıldırım, gök gürültüsü ve sel riski var...” ifadelerine yer verildi.

 

Öte yandan, Meteoroloji  Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan verilere göre de Marmara ve Batı Karadeniz Bölgeleri’nde 7 Temmuz 2023 Cuma gününden itibaren sağanak yağış beklendiği belirtiliyor. Müdürlüğün haftalık hava durumu verilerine göre, 7 – 8 – 9 ve 10 Temmuz 2023 tarihlerinde söz konusu bölgelerin yağış altında olacağı gözlemleniyor.

 

Yağışların 11 Temmuz 2023 Salı günü bölgeyi terk etmesi ve yerini güneşli havalara bırakması bekleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.