sol
Sağ

Hasanlar Barajı İçin Alarm

Gündem 09.07.2023 - 22:52, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 2992+ kez okundu.
 

Hasanlar Barajı İçin Alarm

Düzce’de 2 gündür etkili olan kuvvetli yağışların bir kez daha afete dönüştüğü Yığılca, yeni bir riskle karşı karşıya. Şiddetli yağışlar sonucu suyun giderek yükseldiği Hasanlar Barajı’ndaki su seviyesinin savaklara kadar ulaşması nedeniyle alarm verildi
Düzce’de geçtiğimiz cuma günü akşam üstü etkisini göstermeye başlayan ve cumartesi gecesinden bu yana şiddetlenen kuvvetli yağış, birçok bölgede taşkın ve heyelanlara yol açtı. Şehrin bir kez daha yüzleştiği taşkınlara bağlı olarak bazı yollar çöktü, yol ve köprüler sular altında kaldı. Sağanak yağışın hayatı en fazla olumsuz etkilediği ilçe ise Yığılca oldu. Derelerden yükselen suların yerleşim yerlerine ulaşması yaşamı felç etti. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın koordinasyonunda gün boyu devam eden afete mücadele çalışmaları kapsamında özel idare ekipleri sahada yoğun mesai harcarken, ilgili tüm birimler alarma geçirildi.   Son olarak 1998 yılındaki sel afetinde su seviyesi taşkın düzeyinde yükselen Hasanlar Barajı’nda benzer tehlike baş gösterdi. Günlerdir etkili olan kuvvetli yağışlara bağlı olarak barajın yükselmesi üzerine tedbir amaçlı kararlar devreye sokuldu. Hasanlar Barajı’nın fazla suyunu boşaltmak için yapılan düzenek olan savaklara kadar yükselen su nedeniyle Yığılca-Düzce kara yolu ulaşıma kapatıldı. Suyun yola kadar erişme riski nedeniyle hem Düzce’den hem de Yığılca istikametinden ulaşıma izin verilmezken, giderek su seviyesi yükselen barajda özellikle saat 23:00’ten sonra taşkın tehlikesi olabileceği tahmin ediliyor. Yetkililer olası bir sel felaketine karşı tüm ekiplerle teyakkuzda bekliyor.
Düzce’de 2 gündür etkili olan kuvvetli yağışların bir kez daha afete dönüştüğü Yığılca, yeni bir riskle karşı karşıya. Şiddetli yağışlar sonucu suyun giderek yükseldiği Hasanlar Barajı’ndaki su seviyesinin savaklara kadar ulaşması nedeniyle alarm verildi

Düzce’de geçtiğimiz cuma günü akşam üstü etkisini göstermeye başlayan ve cumartesi gecesinden bu yana şiddetlenen kuvvetli yağış, birçok bölgede taşkın ve heyelanlara yol açtı. Şehrin bir kez daha yüzleştiği taşkınlara bağlı olarak bazı yollar çöktü, yol ve köprüler sular altında kaldı. Sağanak yağışın hayatı en fazla olumsuz etkilediği ilçe ise Yığılca oldu. Derelerden yükselen suların yerleşim yerlerine ulaşması yaşamı felç etti. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın koordinasyonunda gün boyu devam eden afete mücadele çalışmaları kapsamında özel idare ekipleri sahada yoğun mesai harcarken, ilgili tüm birimler alarma geçirildi.

 

Son olarak 1998 yılındaki sel afetinde su seviyesi taşkın düzeyinde yükselen Hasanlar Barajı’nda benzer tehlike baş gösterdi. Günlerdir etkili olan kuvvetli yağışlara bağlı olarak barajın yükselmesi üzerine tedbir amaçlı kararlar devreye sokuldu. Hasanlar Barajı’nın fazla suyunu boşaltmak için yapılan düzenek olan savaklara kadar yükselen su nedeniyle Yığılca-Düzce kara yolu ulaşıma kapatıldı. Suyun yola kadar erişme riski nedeniyle hem Düzce’den hem de Yığılca istikametinden ulaşıma izin verilmezken, giderek su seviyesi yükselen barajda özellikle saat 23:00’ten sonra taşkın tehlikesi olabileceği tahmin ediliyor. Yetkililer olası bir sel felaketine karşı tüm ekiplerle teyakkuzda bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.