TSO MECLİS BAŞKANI ACAR: SON YILLARDAKİ ATILIMLA DÜZCE ARTIK HAK ETTİĞİ YERDE
TSO MECLİS BAŞKANI ACAR: SON YILLARDAKİ ATILIMLA DÜZCE ARTIK HAK ETTİĞİ YERDE
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tanju Acar, Antalya’da düzenlenen 17. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'nda Düzce standının gördüğü yoğun ilgiyi ve şehrin ticari hedeflerini değerlendirdi. Gazeteci Canan Üstüner’e özel açıklamalarda bulunan Acar, yerel ürünlerin sadece tescil edilmesinin yeterli olmadığını, asıl hedefin bu ürünleri ticarileştirmek olduğunu vurguladı.
Düzce’nin yöresel lezzetlerini ve turizm potansiyelini ulusal vitrine taşıyan YÖREX fuarında, Düzce standı fark yaratan konseptiyle dikkatleri üzerine çekti. Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, fuarın Düzce ekonomisi için önemini ve yürütülen projeleri anlattı.
"Mobil Mutfağımız En Büyük Destekçimiz"
Düzce standının diğer katılımcılardan farklı bir enerjiye sahip olduğunu belirten Acar, "Mobil mutfağımız bizim en büyük destekçimiz. Burada ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı buluyoruz. Ancak asıl mesele, bu tanıtımı ticari bir kazanca dönüştürebilmek. Markalarımızı tescil ettirmek, belgelerimizi almak bir başlangıçtır; önemli olan bu ürünlerin sürekliliğini sağlayıp satışını gerçekleştirmektir." dedi.
"Düzce'nin coğrafi işaretli ürünleri büyük ilgi gördü"
Fuar boyunca Düzce'nin coğrafi işaretli ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Acar, kestane balı ve sirkelerin bölgenin doğal zenginlikleri olduğunu belirtti.
Düzce Köftesi ve şıranın, gastronomi dünyasındaki iddialı lezzetler olduğunu belirten Acar, Melengüççeği Tatlısı'nın şehrin tanıtımı için tek başına yeterli olan özel bir tat olduğunu vurguladı.
"TSO Sadece Aidat Alan Bir Kurum Değildir"
"Odalar ne işe yarar?" eleştirilerine de yanıt veren Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, ticaret odalarının şehrin vizyonunu belirlemede kilit rol oynadığını şöyle vurguladı:
"Biz sadece 500 sanayicinin değil, 4 bin 500 ticaret erbabının, marketçinin, taşımacının ve turizmcinin odasıyız. Bugün Düzce'ye 5 yıldızlı oteller geliyorsa, turizm lokasyonları yeniden oluşturuluyorsa ve DOSKİM ( Düzce Otları Tyche Bereketli Kadın Kooperatifi/Sosyal Girişimcilik) gibi projeler hayata geçiyorsa bu, ticaret odasının ve yerel yönetimlerin vizyonu sayesindedir."
" Düzce artık Hak Ettiği Yerde"
Gümrük Müdürlüğü binasından yeni ticaret odası binasına kadar birçok yatırımın devam ettiğini belirten Acar, geçmişte, olması gereken yerin gerisinde kalan Düzce'nin son yıllardaki ataklarla bu farkı kapadığını ifade etti. Başkan Acar, tüm Düzceliler'i ve yatırımcıları fuara davet ederek "Çıkın çıkın gelin!" çağrısında bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.