Vali Aslan'dan İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümünde Anlamlı Mesaj
İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilişinin 104’üncü yılı, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Düzce ValisiSelçuk Aslanbir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın Türk milletinin hürriyet ve onur mücadelesinin bir sembolü olarak tarihe geçtiğinin altını çizen Düzce Valisi Selçuk Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Mil

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilişinin 104’üncü yılı, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 104’üncü yıldönümü nedeniyle Düzce Valisi Selçuk Aslan bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın Türk milletinin hürriyet ve onur mücadelesinin bir sembolü olarak tarihe geçtiğinin altını çizen Düzce Valisi Selçuk Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mızın 104. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ithafen kaleminden dökülen bu şiir, milletimizin kahramanlık destanını yansıtan eşsiz bir şaheserdir. İstiklal Marşı, Türk milletinin hürriyet ve onur mücadelesinin sembolü olarak tarihe geçmiştir. Büyük Önder Atatürk’ün liderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu kararı, milletimizin vatanı için verdiği kutsal mücadelenin ve istiklal aşkının bir ifadesidir.
Vatan şairimiz Mehmet Akif’in bu mümtaz eserinin her mısrasında Türk Milleti’nin kahramanlık öyküsü saklıdır. Mehmet Akif, “O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir, o gün yaşamak lazım, o şiiri yeniden doğmak, o milleti dinlemek.” diyerek bu eşsiz şiirin aziz Türk Milleti’ne hediyesini anlatmıştır.
Millet tarihimizin en dar zamanlarının aydınlanışı o karanlık günlerde Mehmet Akif Ersoy’un bu anlamlı eseri, doğacak şafağın müjdecisi olarak Türk milletinin hürriyet sevdasını en güçlü şekilde ifade etmiştir. Bugün, İstiklal Marşı’nı okurken, milletimizin kahramanlıklarını anmakla yetinmiyor, onların uğrunda mücadele ettiği kutsal emanetleri yaşatma sorumluluğumuzu da yeniden hissediyoruz. Bu bilinçle, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi, ebedi bir simge olarak her zaman gurur kaynağımız olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Gündem Haberleri
Tümü29 Ekim 3
29 Ekim 3
29 Ekim 2
29 Ekim 2
29 Ekim 1
29 Ekim 1
Cumhuriyetimiz 103. Yaşında
Düzce, 29 Ekim coşkusu sokaklara taştı. Anıtpark’taki çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar,...
Düzce'de Cumhuriyet Coşkusu
Düzce Valisi Mehmet Makas ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cumhuriyet’in 103. yıl...
Düzce TSO’da Yeni Dönem Başladı
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2026-2030 dönemi için seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis...
Düzce’nin Topraklarındaki Mucize Şişelerde
Düzce Üniversitesi, bölgesel kalkınma vizyonunu sadece bir hedef olmaktan çıkarıp elle...
Bakan Ailesinin Acı Günü
Bahri, Niyazi ve Uğur Bakan'ın anneleri, merhum Hamid Bakan'ın eşi Şadiye Bakan Hakk'ın...
Düzce Üniversitesi’nin Gurur Tablosu
Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Stanford Üniversitesi ve Scholarly Index tarafından...
Düzce'de Üreticiye Destek Çiftçilere Sera, Kadınlara...
Düzce Valiliği himayesinde yürütülen iki ayrı proje kapsamında çiftçilere sera ve örtü...
Başkan Özlü’den Vali Makas’a “Kırk Yıllık Düzceli” Övgüsü
PET-CT ünitesinin açılış töreninde, Düzce’ye kazandırılan bu önemli yatırımdan duyduğu...
Başkan Özlü ve TSO Başkanı Şengüloğlu’ndan Şehir İçin...
Düzce TSO’da seçim maratonu geride kalırken, şehrin lokomotif isimleri kollarını hızlıca...



