Dağıstanlı'dan Milletvekili Özcan Yorumu: Kılıçdaroğlu'na Sadakat Gösteriyor
Haber Düzce’nin "Samimi Bir Sohbet" programına konuk olan, geçtiğimiz günlerde görevden alınan CHP Düzce eski İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, kulisleri hareketlendirecek açıklamalarda bulundu. Uzun süredir aralarında soğuk rüzgarlar estiği konuşulan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan ile olan ilişkisini ve Özcan’ın süreçteki siyasi duruşunu ilk kez bu kadar net bir dille masaya yatıran Dağıstanlı, "Talih Özcan ile aramızda bir serinlik ve siyasi rekabet olduğu doğrudur; benim tek istediğim net olunmasıdır. Kendisi 'CHP'de kalacağım' diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na olan vefa ve sadakatini gösteriyor. Yarın yeni parti kurulduğunda da orada kalmayı tercih edebilir, bu siyasi kararına saygı duyarım." dedi.
Haber Düzce ekranlarında Gazeteci Canan Üstüner’in sunduğu "Samimi Bir Sohbet" programına konuk olan, CHP MYK tarafından görevden alınan ve Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, parti içindeki krizde en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirdi. Dağıstanlı, kulislerde uzun süredir konuşulan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan ile aralarındaki "soğukluk" ve çatışma iddialarına ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu.
İşte programdaki o dikkat çeken soru-cevaplar ve Dağıstanlı'nın Düzce Milletvekili Talih Özcan'a yönelik çarpıcı değerlendirmeleri:
"Aramızda Siyasi Rekabet Var, İnsan Net Olmalı"
Canan Üstüner: "Özcan Bey, CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan bu krizin neresinde? Siz görevden alındığınız açıklaması geldikten birkaç saat sonra size destek açıklaması yaptı ve bu kararı doğru bulmadığını ifade etti. Ama kulislerde konuşulan da bir konu var; Özcan Dağıstanlı ile Talih Özcan’ın arası serin, aralarında bir çatışma var. Bunu sizden dinleyelim."
Özcan Dağıstanlı: "Yani bizde çatışma, siyasi rekabet olacaktır yani. Herkesin bir hedefi olur; il başkanlığı olur, milletvekilliği olur. Bizim de hedeflerimiz var, onda sıkıntı yok. Ama benim istediğim net olacaksınız. Tavrınızı ortaya koyacaksınız. O istikamette yürüyeceksiniz. Yanlışsanız zaten bu örgüt size cevabını verir, vatandaş cevabını verir yani.
"Talih abi iyi bir profil çiziyor"
Talih abi sağ olsun iyi bir çizgi çiziyor. Çok çalışıyor. İnsanların; simitçinin, boyacının yanına gider, esnafların yanına oturur. Başka bir profil çiziyor. O da zaten sizin programınızda söyledi, 'Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalacağım' dedi. O, Kılıçdaroğlu’nun yanında kalmaktır. Yani o da bir tercihtir, siyasi bir tercihtir. Onun faydası veya zararı Talih abiyi bağlar. Yani öyleyse, Kemal Kılıçdaroğlu ile geldiği için ona sadakatini gösterecektir diye düşünüyorum. Onunla geldi, mantıken o."
"Yeni Parti Kurulursa Kalabilir, Saygılıyım"
Konuşmasının devamında Dağıstanlı şunları kaydetti: "Tabii bu siyaset ama 'Özgür Özel’in yanındayım' dedi. Özgür Özel’e 110 tane milletvekilimiz destek verdi olağanüstü kurultay yapılsın diye. O ayrı bir şey. Ama 110 tanesi de Özgür Bey’in yanına geçecek diye bir şey yok. Yeni parti kurulduğunda değil mi, o orada kalabilir. Ben orada kalmasına da bir şey demem, saygılıyım. Çoğu milletvekili Özgür Özel’in yanına geçiyor diye oraya da geçebilir, ona da saygılıyım, siyasi tercihtir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akçakoca Belediye Başkanvekili Ünal’dan Şeffaflık Vurgusu
Akçakoca Belediye Başkanvekili Alev Ünal, Akçakoca Belediye Meclis Salonu’nda kameraların...
Görevden Alınan Dağıstanlı'dan Koltuğuna Oturan 'Kenan...
CHP Düzce eski İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, yeni atama kararının ardından sessizliğini ilk...
DÜZCELİ FINDIK ÜRETİCİSİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A...
Düzce merkeze bağlı Büyükaçma Köyü’nde yaşayan fındık üreticisi Abdülkadir Yalçın, şakır...
Siyaset Haberleri
TümüNaim Top, İhraç İstemiyle Disipline Sevk Edildi
Düzce CHP İl Başkanı Kenan Akın, Akçakoca Belediye Meclis Üyesi Naim Top hakkında ihraç...
Koçyazı'dan Adrese Teslim Eleştiri
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Koçyazı Mahallesi’nde düzenlenen Mahalle...
Haber Düzce'ye Açıkladı Yeni Parti Düzce İl Başkanı Özcan...
CHP MYK tarafından görevden alındıktan sonra partiden ihraç edilen Özcan Dağıstanlı, Yeni...
Dağıstanlı: Tam Kendilerine Yakışan Bir İl Başkanı...
Mutlak butlan kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu ve...
Tekmeyle Açılan Kapıdan Yapıcı Siyaset Çıkar mı?
CHP Düzce İl Başkanlığı'na atanan Kenan Akın’ın, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye verdiği...
SATIR ARALARINDA MUHALEFETE İNCE MESAJLAR
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, CHP Düzce İl Başkanlığı görevine atanan Kenan Akın’ı...
Albayrak’tan 'CHP'de Kalacak' İddialarına Yanıt
İrtikap suçlamasıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan...
Siyasette Seviye Dipte! 'Tekmeli-Sinkaflı' Skandalla...
Geçmiş yılların kötü algılarını düzeltmek ve güzel haberlerle anılmak isteyen Düzce, bir...
MHP Düzce’de Kongre Maratonu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde kongre süreci devam ediyor. Düzce'de art arda 3 ilçe...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Danışma Meclisi'ne...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya,...
Yeni Parti Düzce İl Başkanı Kim Olacak?
CHP'deki "mutlak butlan" kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi hemen kurultay...
Cumhur İttifakı Milletvekillerine Çıkıştı: "Hadi Çarşıya...
Milletvekili Talih Özcan, TBMM Genel Kurulu'nda ülke ekonomisi ve sosyal tabloya ilişkin...

