BORSA
BIST 100 14.331,21 %1,43
Altın 5.975,73 ₺/gr %0,07
Bitcoin $61.265 %2,29
Dolar 46,53 ₺ %0,03
Euro 53,03 ₺ %0,27
Sterlin 61,50 ₺ %0,30
Gümüş 86,11 ₺/gr %0,29
Ethereum $1.630,84 %2,20
İsviçre Frangı 57,39 ₺ %0,21
Kanada Doları 32,70 ₺ %0,07
Avustralya Doları 32,12 ₺ %0,05
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,39 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,67 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,16
Çin Yuanı 6,84 ₺ %0,12
DÜZCE 27°C 5.975,73 ₺/gr 46,53 ₺ 53,03 ₺
SON DAKİKA
Anasayfa Gündem İŞTE KARAYOLLARI’NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT!

İŞTE KARAYOLLARI’NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT!

Yapımı kısa süre önce tamamlanan ve bölgenin sağlık üssü olması hedeflenen 100 yataklı yeni Akçakoca Devlet Hastanesi, açılışıyla değil "kavşak" tartışmalarıyla gündeme oturdu. Hastaneye ulaşımı sağlamak amacıyla inşa edilen Ketmenli Kavşağı’nın hatalı planlandığı iddiaları, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yönelik tepkileri de beraberinde getirdi. Haber Düzce’den Gazeteci Canan Üstüner, Ketmenli Kavşağı hakkındaki eleştirileri bizzat muhatabına sordu. Kamuoyunda "mühendislik hatası" ve "kör nokta" iddialarıyla gündeme gelen kavşağın "hatalı" olduğu iddialarını reddeden karayolları, projenin bilimsel verilere ve teknik şartnamelere göre yapıldığını, asıl sorunun aydınlatma olduğunu ve bunun da kısa sürede çözüleceğini bildirdi.

· 3 dk okuma · MERKEZ / DÜZCE · HaberDüzce E. · 584 okunma
0Yorumlar

Yeni Akçakoca Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayan Ketmenli Kavşağı, son günlerde yerel yönetim ve vatandaşlar tarafından "hatalı proje" ve "kaza riski" iddialarıyla eleştiriliyordu. Gazeteci Canan Üstüner’in sorularını yanıtlayan karayolları yetkilisi, projenin iddia edilenin aksine güvenliği artıracak şekilde tasarlandığını vurguladı.

"Eski Hali Daha Tehlikeliydi, Kotu Düşürdük"

Kavşaktaki görüş mesafesinin kısıtlı olduğu ve kör noktalar bulunduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren yetkili, bölgede ciddi bir iyileştirme yapıldığını şöyle anlattı:

"Orası daha önceden çok daha keskin bir tepe noktasıydı. Biz projeyle birlikte yolu 3-4 metre aşağı çekerek yani kotu düşürerek görüş açısını aslında artırdık. Eski hali mevcut durumdan çok daha tehlikeliydi. Köprülü kavşak sayesinde hastane bağlantısı güvenli hale getirildi."

"Mühendislik Hatası Değil, Kurallara Uyma Meselesi"

Eleştirilerin odağındaki "karmaşık yapı" iddialarına da değinen karayolları yetkilisi, kavşağın bir hemzemin geçit değil, köprülü kavşak olduğuna dikkat çekti. Trafik akışının sağlanması için sürücülerin dur-geç kuralına ve trafik işaretlerine uyması gerektiğini belirterek, burada bir mühendislik hatası olmadığının altını çizdi ve kurallara riayet etmenin önemine işaret etti.

"600 Sayfalık Şartnameye Göre Yapıldı"

Kavşak projesinin bir konut projesi gibi basit bir süreç olmadığını hatırlatan yetkili, şu detayları paylaştı:

 “Projeler karayolları bünyesindeki mühendislerce veya yüklenici firmalarca hazırlanıyor ancak her aşama Karayolları Teknik Şartnamesi’ne göre denetleniyor. Ketmenli Kavşağı Projesi de bordür yüksekliğinden yolun eğimine, dönüş açılarından bağlantı noktalarına kadar her şey 600 sayfalık teknik kitaptaki kriterlere göre inşa edildi.”

Kavşakta Revizyon Yapılacak mı?

Gelen eleştiriler dikkate alındığında mevcut kavşakta teknik bir revizyon planlanıp planlanmadığı yönündeki soru üzerine ise yetkili, projenin bu haliyle standartlara uygun olduğunun altını çizdi.

Aydınlatma Sorunu Bayramdan Sonra Çözülüyor

Ketmenli Kavşağı’na yönelik vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan aydınlatma yetersizliği hakkında da iyi haber geldi. Aydınlatma çalışmalarının karayolları değil, ilgili elektrik dağıtım şirketi tarafından yürütüldüğünü hatırlatan karayolları yetkilisi, protokollerin imzalandığını ve bayramdan sonra ekiplerin çalışmaya başlayarak tüm kavşağı aydınlatacağını ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

BAŞSAVCI EMRE’DEN TSO’YA VEDA ZİYARETİ

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Yasin Emre,...

56 dakika önce

PARTİSİNE BAKMA, İCRAATA BAK: DÜZCE’NİN KAYBEDECEK VAKTİ...

Yazılarımı ve yayınlarımı takip edenler bilir; sık sık vurguladığım bir tespit vardır: Siyasi...

23 saat önce

DÜZCELİ FINDIK ÜRETİCİSİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A...

Düzce merkeze bağlı Büyükaçma Köyü’nde yaşayan fındık üreticisi Abdülkadir Yalçın, şakır...

1 gün önce

“TAHLİYE VE DÖNÜŞÜM ARTIK İHTİYAÇ DEĞİL BİR ZORUNLULUKTUR"

Düzce Belediyesi, şehir genelinde risk oluşturan ve kullanım ömrünü tamamlayan yapıların...

1 gün önce

“64 MAHALLEMİZDE İNSANIMIZLA YÜZLEŞECEĞİZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor” etkinliği...

1 gün önce

HEM TARIMA HEM DE TURİZME KATKI

Düzce merkeze bağlı Konaklı Köyü'nde, 2020 yılında 4 dekar alana 8 bin adet lavanta dikerek...

1 gün önce

AKÇAKOCA'DA DENİZ SUYU NASIL?

Akçakoca Belediyesi, 16 Haziran 2026 tarihinde ilçedeki 14 farklı plajdan alınan deniz suyu...

1 gün önce

AKÇAKOCA TARİHİ CEZAEVİ'NDE KÜTÜPHANE RESTORASYONU BAŞLADI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mülkiyeti ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Akçakoca...

1 gün önce

AKSAKLAR KÖYÜ'NDEN "YARIM ASFALT" SERZENİŞİ

Haber Düzce’nin "Aksaklar Köyü'nde çalışmalar tamam" haberine köy sakinlerinden Muhammet...

1 gün önce

BAŞKAN ÖZLÜ DÜZCELİLER İLE DERTLEŞTİ: “BU YORUMLARI...

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "insanı merkeze alan" vizyonel belediyecilik anlayışı...

2 gün önce

CUMAYERİ'NDE LOKANTA VE RESTORANLARA SIKI DENETİM

Cumayeri Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

AKSAKLAR KÖYÜ'NDE ÇALIŞMALAR TAMAM

Düzce İl Özel İdaresi, köylerdeki ulaşım kalitesini artırmak amacıyla yürüttüğü asfalt...

2 gün önce