sol
Sağ

Metrekareye 100 KG Üzeri Yağış...

Gündem 07.07.2023 - 12:45, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3718+ kez okundu.
 

Metrekareye 100 KG Üzeri Yağış...

Bir süredir sıcak havanın etkisinde olan Türkiye'nin bu hafta sonu yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz Bölgesi için uyarıda bulundu. Metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düşmesi bekleniyor...
Bir süredir sıcak havanın etkisinde olan Türkiye'nin bu hafta sonu yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.   Daha önce meteoroloji uzmanlarının 7 - 8 - 9 Temmuz 2023 tarihlerini işaret ederek, Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli yağışların olabileceği uyarıları yapılmıştı.    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Düzce'nin de şiddetli yağış beklenen iller arasında olduğu, bölgede metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düşebileceği belirtildi.  Sel ve su baskını risklerine karşı uyarıların yapıldığı açıklamada yağışların 9 Temmuz 2023 Pazar gününe kadar etkili olabileceği ifade edildi.   Yağışların bölgede 7 Temmuz 2023 günü gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacağının belirtildiği açıklmada şu ifadelere yer verildi:   "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri), 08/07/2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Cumartesi gece saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."       
Bir süredir sıcak havanın etkisinde olan Türkiye'nin bu hafta sonu yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz Bölgesi için uyarıda bulundu. Metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düşmesi bekleniyor...

Bir süredir sıcak havanın etkisinde olan Türkiye'nin bu hafta sonu yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

 

Daha önce meteoroloji uzmanlarının 7 - 8 - 9 Temmuz 2023 tarihlerini işaret ederek, Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde şiddetli yağışların olabileceği uyarıları yapılmıştı. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Düzce'nin de şiddetli yağış beklenen iller arasında olduğu, bölgede metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düşebileceği belirtildi. 

Sel ve su baskını risklerine karşı uyarıların yapıldığı açıklamada yağışların 9 Temmuz 2023 Pazar gününe kadar etkili olabileceği ifade edildi.

 

Yağışların bölgede 7 Temmuz 2023 günü gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacağının belirtildiği açıklmada şu ifadelere yer verildi:

 

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri), 08/07/2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Cumartesi gece saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

 

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.