sol
Sağ

Bıyık KSS'yi Ziyaret Etti

Gündem 10.07.2023 - 20:44, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 3572+ kez okundu.
 

Bıyık KSS'yi Ziyaret Etti

Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Küçük Melen Çayı’nın taşması sonucu büyük zarar gören Küçük Sanayi Sitesi (KSS)’nin esnafına ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.
Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Küçük Melen Çayı’nın taşması sonucu büyük zarar gören Küçük Sanayi Sitesi (KSS) esnafına ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Bıyık, “Küçük sanayi esnafı suyla boğuşuyor. Bu böyle olmamalı. Uyarılar yapılırken, barajın kapakları daha önce açılsaydı, ufak ufak su verilseydi, böyle bir sele yol açacak mıydı?’ diye sormak gerekiyor Devlet Su İşleri’ne! Dün akşamdan beri sanayi sitesini takip ediyoruz. Düzce’nin içinde sel afetinden en çok yara alan yer burası. Özellikle Pekintaş tarafındaki iki-üç sokak hala sular altında. Burada bir sürü işyeri ve CNC makineleri olan arkadaşlarımız var. İnsanlar kendi imkanlarıyla buradaki suyu boşaltmaya çalışıyor. İmalata başlamaktan ziyade, içerideki çamuru temizlemek bile burada günler sürecek. Bölgenin kuvvetli yağış etkisi altına gireceği yönünde uyarı günlerden beri yapılıyor, bu uyarılar yapılırken, barajın kapakları daha önce açılsaydı, ufak ufak su verilseydi, böyle bir sele yol açacak mıydı? diye sormak gerekiyor Devlet Su İşleri’ne. Meteoroloji günlerdir uyarı yapıyor, doluluk oranıyla alakalı şunu diyebilirim. Barajın kapaklarını açarsın, yavaş yavaş suyu verirsin, bu kapakların üstünden bu kadar su salınımına izin vermezsin. Ayrıca dere yataklarıyla ilgili, istinat duvarı yapılmamış veya kaldırılmış. İSKİ’nin daha önce özellikle yaptığı, petrolün oradaki duvarlar kaldırılmış, zeminler düşürülmüş. Buna bir an önce önlem alınması gerektiğini düşünüyorum. Baktığımızda, can kaybımız yok çok şükür ama esnafımızın çok büyük mal ve iş kaybı var. Küçük sanayi esnafı suyla boğuşuyor. Bu böyle olmamalı, vatandaş kendi imkanıyla değil, bir an önce belediye ve DSİ imkanlarıyla harekete geçilmesi, boşaltılması gerekiyor. Biz bunların en kısa zamanda olmasını diliyoruz. Burası küçük sanayi ama yurtdışına ihracat yapan büyük işletmeler var. Esnaf, “Böyle bir şey olacağını bilsek, makinenin kartını yukarı alırdım.” diyor. İşyerlerini 1.5 metre su olmuş. Eğer bu olay gündüz ve birden olsa, ölümlere yol açabilecek bir durum var ortada. Bu yüzden bir an önce istinat duvarlarının, Melen’den baraja kadar yapılmasını sayın valimizden rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Küçük Melen Çayı’nın taşması sonucu büyük zarar gören Küçük Sanayi Sitesi (KSS)’nin esnafına ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Küçük Melen Çayı’nın taşması sonucu büyük zarar gören Küçük Sanayi Sitesi (KSS) esnafına ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Bıyık, “Küçük sanayi esnafı suyla boğuşuyor. Bu böyle olmamalı. Uyarılar yapılırken, barajın kapakları daha önce açılsaydı, ufak ufak su verilseydi, böyle bir sele yol açacak mıydı?’ diye sormak gerekiyor Devlet Su İşleri’ne! Dün akşamdan beri sanayi sitesini takip ediyoruz. Düzce’nin içinde sel afetinden en çok yara alan yer burası. Özellikle Pekintaş tarafındaki iki-üç sokak hala sular altında. Burada bir sürü işyeri ve CNC makineleri olan arkadaşlarımız var.

İnsanlar kendi imkanlarıyla buradaki suyu boşaltmaya çalışıyor. İmalata başlamaktan ziyade, içerideki çamuru temizlemek bile burada günler sürecek. Bölgenin kuvvetli yağış etkisi altına gireceği yönünde uyarı günlerden beri yapılıyor, bu uyarılar yapılırken, barajın kapakları daha önce açılsaydı, ufak ufak su verilseydi, böyle bir sele yol açacak mıydı? diye sormak gerekiyor Devlet Su İşleri’ne.

Meteoroloji günlerdir uyarı yapıyor, doluluk oranıyla alakalı şunu diyebilirim. Barajın kapaklarını açarsın, yavaş yavaş suyu verirsin, bu kapakların üstünden bu kadar su salınımına izin vermezsin. Ayrıca dere yataklarıyla ilgili, istinat duvarı yapılmamış veya kaldırılmış. İSKİ’nin daha önce özellikle yaptığı, petrolün oradaki duvarlar kaldırılmış, zeminler düşürülmüş. Buna bir an önce önlem alınması gerektiğini düşünüyorum.

Baktığımızda, can kaybımız yok çok şükür ama esnafımızın çok büyük mal ve iş kaybı var. Küçük sanayi esnafı suyla boğuşuyor. Bu böyle olmamalı, vatandaş kendi imkanıyla değil, bir an önce belediye ve DSİ imkanlarıyla harekete geçilmesi, boşaltılması gerekiyor. Biz bunların en kısa zamanda olmasını diliyoruz. Burası küçük sanayi ama yurtdışına ihracat yapan büyük işletmeler var. Esnaf, “Böyle bir şey olacağını bilsek, makinenin kartını yukarı alırdım.” diyor. İşyerlerini 1.5 metre su olmuş. Eğer bu olay gündüz ve birden olsa, ölümlere yol açabilecek bir durum var ortada. Bu yüzden bir an önce istinat duvarlarının, Melen’den baraja kadar yapılmasını sayın valimizden rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.