sol
Sağ

Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Bugün Başladı

Eğitim 11.09.2023 - 10:14, Güncelleme: 11.09.2023 - 10:14 5149+ kez okundu.
 

Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Bugün Başladı

Haziran ayında okulların kapanmasıyla tatile giren öğrenciler, bu sabah itibarıyla 2023- 2024 eğitim öğretim yılına giriş yaptı.
20 milyona yakın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi, bu sabah okulun ilk gününün heyecanıyla uyandı. Yeni okul dönemi 74 bin okulda 744 bin sınıfta yeniliklerle başladı. Yeni okul döneminde liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak. Açık öğretime geçişin zorlaştırılmasıyla, açık liselere sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt olabilecek.
Haziran ayında okulların kapanmasıyla tatile giren öğrenciler, bu sabah itibarıyla 2023- 2024 eğitim öğretim yılına giriş yaptı.

20 milyona yakın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi, bu sabah okulun ilk gününün heyecanıyla uyandı. Yeni okul dönemi 74 bin okulda 744 bin sınıfta yeniliklerle başladı.

Yeni okul döneminde liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

Açık öğretime geçişin zorlaştırılmasıyla, açık liselere sadece istisnai durumda olan öğrenciler kayıt olabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.